Χαιρετισμός

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, έχω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας καλωσορίσω στο 62ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, το οποίο φέτος, πραγματοποιείται στην όμορφη Αλεξανδρούπολη στο ξενοδοχείο RAMADA PLAZA THRAKI , στις 07-09 Ιουνίου 2024.

Η αθρόα και ενεργός συμμετοχή σας σε όλες τις εκδηλώσεις της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, μας ωθεί να σας ευχαριστήσουμε για μία ακόμα φορά από καρδιάς, ενώ  ταυτόχρονα αισθανόμαστε την ευθύνη να βελτιώνουμε και να εμπλουτίζουμε συνεχώς το επιστημονικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μας. Έτσι φέτος η ευρεία θεματολογία πρακτικού ενδιαφέροντος ως επί το πλείστων, η παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών και οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις επιφανών επιστημόνων θα αποτελέσουν τη βάση ανάπτυξης ιδεών και εμπειριών .

Ως φετινός προορισμός του Συνεδρίου επιλέχθηκε και πάλι η Αλεξανδρούπολη, όπου είχαμε κάνει και το 51ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο το 2013. Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί το «σταυροδρόμι» των λαών, των πολιτισμών και της ομορφιάς, μια πόλη που προσφέρεται για να «αγκαλιάσει» τη διοργάνωση του 62ου Πανελληνίου Παιδιατρικού Συνεδρίου, όπως έγινε και πριν 10 χρόνια. Η επιλογή της Αλεξανδρούπολης ως προορισμού κρίθηκε σκόπιμη:

α) Διαθέτει μία πολύ καλά οργανωμένη Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, με διακεκριμένο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο διατίθεται να βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση του συνεδρίου και

β) Λόγω των « δύσκολων περιστάσεων», στην πόλη , όπως πρόσφατες πυρκαγιές, πύλη εισόδου μεταναστών κλπ., με απώτερο σκοπό την «τόνωση» της περιοχής και της ευρύτερης περιφέρειας.

Ελπίζουμε ότι και φέτος το 62ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. Είμαστε σίγουροι ότι η δυναμική παρουσία σας στις αίθουσες θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του Συνεδρίου και θα αναδείξει τη δυναμική της Παιδιατρικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που θα συμμετέχετε ενεργά υποβάλλοντας περιλήψεις επιστημονικών εργασιών, παρουσιάζοντας την ερευνητική και κλινική σας δραστηριότητα.

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ να σας υποδεχθούμε!!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ανδρέας Κωνσταντόπουλος
Ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής
Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας